• 20 Οκτωβρίου, 2021

Αυτοκριτική Λάσετ – Ανανέωση σε όλα τα επίπεδα

 Αυτοκριτική Λάσετ – Ανανέωση σε όλα τα επίπεδα

Προσωπικά λάθη παραδέχτηκε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Άρμιν Λάσετ μετά την απογετευτική επίδοση του κόμματος στις γερμανικές εκλογές και ανακοίνωσε ότι θα επεξεργαστούν τα αίτια.

«Το αποτέλεσμα δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται και δε μας ικανοποιεί. Στην τελική ευθεία κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά από τους Σοσιαλδημοκράτες και απέτρεψαν την αριστερή συμμαχία, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό», δήλωσε σήμερα μετά τις συνεδριάσεις των επιτροπών του κόμματός του στην έδρα των Χριστιανοδημοκρατών, το «Konrad-Adenauer-Haus» στο Βερολίνο.

«Οι λόγοι για αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύπλευροι. Έχω επίσης κι εγώ μερίδιο της ευθύνης σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα λάθη θα αναλυθούν σε βάθος σε επίπεδο κρατιδίων και περιφερειών, ακόμη και αν Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές ηγηθούν της κυβέρνησης. Ακόμα και σε περίπτωση ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης, πρέπει να ανανεωθούμε σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του CDU.

«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνασπισμού Τζαμάικα (με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους). Κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να αξιώσει (λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων) τον σχηματισμό κυβέρνησης, ούτε το SPD», τόνισε.