• 19 Ιανουαρίου, 2022

Αυτοί είναι οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – Πώς έφθασαν να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή σχολείου

 Αυτοί είναι οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – Πώς έφθασαν να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή σχολείου

Oι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή σχολείου στην Πιερία, ξεκίνησαν να απασχολούν τις Αρχές και να στρατολογούν μέλη τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της ομάδας, είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, μία νοικοκυρά, τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας συνταξιούχος, δύο άνεργοι και δύο αγρότες. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου, όπου έγινε η «σύλληψη» του γυμνασιάρχη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές (ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη) είχαν ενημερωθεί ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου για απειλές προς τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, όπως φαίνεται σε έγγραφο που δημοσιεύει η ΕΡΤ.

Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι το θράσος των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», θα έφτανε στο σημείο να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού, σαν να ασκούν εκτελεστική εξουσία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν καταγγελθεί στην ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά εξύβρισης καθηγητών, που είχαν λάβει χώρα το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου, ωστόσο, δεν μπορούσαν να γίνουν προσαγωγές καθώς είχε παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν, ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης είχε δοθεί εντολή για αυξημένη επιτήρηση γύρω από το σχολικό συγκρότημα του Αιγινίου.