• 28 Νοεμβρίου, 2021

Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα λάβουν άδεια για μετακινήσεις εκτός νομού

 Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα λάβουν άδεια για μετακινήσεις εκτός νομού

Άδεια για να μετακινηθούν θα λάβουν όσοι πρέπει να μεταβούν στις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να προετοιμαστούν για την επαναλειτουργία τους, ενημέρωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας

«Μπορεί όποιος θέλει να καταθέσει το αίτημα του στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και να μετακινηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Τουρισμού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι άνθρωποι που ανοίγουν 1 Ιουνίου, δηλαδή εκείνοι που έχουν επιχειρήσεις εστίασης ή ξενοδοχεία δωδεκάμηνης βάσης, θα μπορούν να μετακινηθούν για να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους.

«Είναι αλήθεια, το θέσαμε το θέμα και μας διαβεβαίωσαν ότι, εφόσον καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα, θα τους δοθεί άδεια μετακίνησης», ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας.

Μιλώντας περαιτέρω για τη λειτουργία του τουριστικού κλάδου, ο υφυπουργός σχολίασε: «Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος είναι η 1η Ιουλίου (σσ. για το άνοιγμα ξενοδοχείων), που σε αυτό έχουμε εστιάσει τη δυναμική μας, θα πρέπει να υπάρξει και μια έγκαιρη προετοιμασία των ανθρώπων του Τουρισμού», είπε και τόνισε ότι «υπάρχει η κατανόηση από την πολιτεία να γίνει αυτό».