• 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Αυτές είναι οι περιοχές της Αττικής που βρίσκονται στο “κόκκινο” λόγω κοροναϊού

 Αυτές είναι οι περιοχές της Αττικής που βρίσκονται στο “κόκκινο” λόγω κοροναϊού

“Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και ενδεχόμενο ανακοινώσεων μπορεί να υπάρξει από αύριο το απόγευμα και μετά. Πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών” δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, για τον κοροναϊό σε επιβαρυμένες περιοχές.

Σχετικά με την Αττική, πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, καθώς και η Κηφισιά.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της επιστημονικής επιτροπής, συζητείται το ποια μέτρα θα ληφθούν και σε ποιες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης τονίζουν πως για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα προταθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις, αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Εξάλλου, η επιβαρυμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το φορτίο στην Αττική αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς από τους 501 νοσηλευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 230 είναι στα πέντε από τα επτά νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, και από τους 54 διασωληνωμένους οι 20 νοσηλεύονται σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό».