• 25 Νοεμβρίου, 2020

Αυτά είναι τα λάθη και οι παλινωδίες στο άνοιγμα του τουρισμού

 Αυτά είναι τα λάθη και οι παλινωδίες στο άνοιγμα του τουρισμού

Το άνοιγμα του Τουρισμού συνοδεύεται από μνημειώδεις κυβερνητικές παλινωδίες αναφέρει σε δήλωση της η Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου. Ενώ η Δώρα Αυγέρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) χαρακτηρίζει καταστροφικό για τη Βόρεια Ελλάδα το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης στα σύνορα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Το ελάχιστο που απαιτείται για την επανεκκίνηση του ελληνικού Τουρισμού, είναι η σωστή προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου.

Η Κυβέρνηση των «αρίστων» δυστυχώς αποτυγχάνει καθημερινά. Το «επιτελικό κράτος» αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων και επικίνδυνο.

• Αεροδρόμια ανοιγοκλείνουν αντίθετα με τις διεθνείς οδηγίες

• Τουρίστες εγκλωβίζονται σε συνοριακούς σταθμούς

• Τα υγειονομικά πρωτόκολλα παραμένουν ασαφή

• Οι ηλεκτρονικές φόρμες είναι δυσλειτουργικές

• Λαμβάνονται αποφάσεις που αναιρούνται την επόμενη στιγμή

Το Υπουργείο Τουρισμού είχε όλο τον χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Απέτυχε.

Το άνοιγμα του Τουρισμού συνοδεύεται από μνημειώδεις κυβερνητικές παλινωδίες που πλήττουν διεθνώς την αξιοπιστία της χώρας και ναρκοθετούν το μέλλον της.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΗ

Την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στο Ορμένιο και τη Νυμφαία και το άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στους Κήπους και τις Καστανιές Έβρου. Αλλά όπως φαίνεται, τελικά ούτε η ίδια ξέρει τι από τα όσα ανακοίνωσε ισχύει.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, αναίρεσε την απόφασή της για τις Καστανιές για να μην πληγεί το καλοδιαφημισμένο αφήγημά της, αυτό της “μάχης των συνόρων”. Ενώ για τους Κήπους που άνοιξαν, αναζητείται ακόμη ο ΕΟΔΥ για να τους αναγκαίους ελέγχους. Ο ορισμός του φιάσκου στη Νυμφαία Ροδόπης, όπου κανείς δεν γνωρίζει αν τα σύνορα πρέπει να είναι ανοιχτά ή κλειστά, ούτε καν η ελληνική αστυνομία που ενημερώνεται από τα ΜΜΕ, που κι αυτά προσπαθούν να έχουν ενημέρωση από όπου μπορούν!

Και σαν να μην έφτανε το “επιτελικό μπάχαλο” στα σύνορα, ήρθε και το “ψηφιακό μπάχαλο” της ηλεκτρονικής φόρμας για τους τουρίστες, η οποία κατέρρευσε και δεν λειτουργεί.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν γνωρίζει τι της γίνεται. Δεν γνωρίζει καν πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει προκαλέσει στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, εξαιτίας αυτής της αβεβαιότητας που οδηγεί σε σωρεία ακυρώσεων στα τουριστικά καταλύματα.

Τα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες είναι αμείλικτα:

Ποιος επιτελικός φωστήρας αποφάσισε να κλείσουν όλα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη;

Τι κάνει ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης;

Τι κάνει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη;

Ποιος αποφασίζει τελικά γι’ αυτόν τον τόπο και γιατί διαψεύδονται συστηματικά οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου;

Ποιος θα απολογηθεί για το νέο “επιτελικό φιάσκο” με τα σύνορα και την οικονομική καταστροφή που έχει προκληθεί στην περιοχή