• 17 Οκτωβρίου, 2021

“Αυγή”: Το “recovery plan” Μητσοτάκη φέρνει μείωση του κατώτατου μισθού και απελευθέρωση απολύσεων

 “Αυγή”: Το “recovery plan” Μητσοτάκη φέρνει μείωση του κατώτατου μισθού και απελευθέρωση απολύσεων


Τα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκης για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα αποκαλύπτει με αποκλειστικό δημοσίευμα η Αυγή της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία “Recovery Plan” περιλαμβάνει μείωση του κατώτατου μισθού, απελευθέρωση των απολύσεων και πολλές ακόμα ρυθμίσεις που θα μετατρέψουν την αγορά εργασίας κυριολεκτικά σε ζούγκλα!

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, “το σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση πλέον του -υποκατώτατου- μισθού των 533 ευρώ που χορηγήθηκε στους εργαζόμενους των οποίων ανεστάλησαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους στο ξεκίνημα της πανδημίας μέσω της Ανώτατης Αρχής”. Επιπλέον, στο σχέδιο αυτό υπάρχει και η εξής εφιαλτική ρύθμιση: “Αφήνεται επίσης πλήρως στην ευχέρεια των εργοδοτών πόσους και ποιους εργαζόμενους θα επαναφέρουν” μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Το ρεπορτάζ περιέχει το συνολικό πακέτο των ρυθμίσεων που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα. Επιπλέον, υπενθυμίζει όλες τις -όχι και τόσο- έκτακτες, όπως φαίνεται, ρυθμίσεις που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις εργασιακές σχέσεις μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.