• 2 Μαρτίου, 2021

Αυγενάκης: «Οι αθλητικές μεταρρυθμίσεις γίνονται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους, τους μόνιμους»

 Αυγενάκης: «Οι αθλητικές μεταρρυθμίσεις γίνονται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους, τους μόνιμους»

«Οι αθλητικές μεταρρυθμίσεις με το “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων” για να ξέρουν όλοι στη χώρα τα ενεργά και νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, με τον “Πέλοπα” για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, με τα Μητρώα Προπονητών και Αθλητών, που θα ακολουθήσουν, γίνονται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους, για τους μόνιμους», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης φιλοξενούμενος στο Δελτίο Ειδήσεων του Ionian Channel

Επίσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Ο αθλητισμός είναι υπόθεση των πολλών, πρέπει να υπηρετεί όλη την αθλητική οικογένεια κι αν υπάρξει κοινή στόχευση, φιλοσοφία, ίδιο πνεύμα, τότε η συνεργασία θα φέρει αθλητική εκτόξευση, όσο κι αν κιτρινίζουν, όσο κι αν λασπώνουν συγκεκριμένα ΜΜΕ».

Για να προσθέσει ότι «Ο αθλητισμός λειτουργεί διττά: πλάθει χαρακτήρες της νέας γενιάς, φτιάχνει αθλητές, διαμορφώνει κοινωνικές συμπεριφορές και παράλληλα, ως “βιομηχανία”, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα οικονομικά πολύ περισσότερο απ’ ότι ως τώρα», και να καταλήξει… «Τι μας λείπει; Εγκαταστάσεις λειτουργικές κι αναβαθμισμένες, για τις οποίες δουλεύουμε συνεχώς και σοβαρότητα. Εχουμε πήξει στη θεωρία και στα μεγάλα λόγια. Τα έργα (μας) μετράνε… ». 

Πηγή: ΑΜΠΕ