• 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Αξονικές τομογραφίες με βλάβες στους πνεύμονες ασθενών με κοροναϊό κάτω των 18 ετών – Συγκλονιστική ανάρτηση Μαγιορκίνη (εικόνα)

 Αξονικές τομογραφίες με βλάβες στους πνεύμονες ασθενών με κοροναϊό κάτω των 18 ετών – Συγκλονιστική ανάρτηση Μαγιορκίνη (εικόνα)

Ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης με ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει αξονικές τομογραφίες νέων κάτω των 18 ετών με κοροναϊό. Μάλιστα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης θέτει και δύο ερωτήματα με τον ίδιο να διερωτάται αν «θέλει κανείς να υποβάλλει τους πνεύμονές του σε αυτές τις βλάβες».

Η ανάρτηση:

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19.

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα

Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου.

Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία;

Μπορεί να είναι εικόνα ακτινογραφία

Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!».