• 3 Ιουνίου, 2020

Autohellas: Καμία επίπτωση από την πτώχευση της Hertz Global Holdings

 Autohellas: Καμία επίπτωση από την πτώχευση της Hertz Global Holdings

Η αίτηση πτώχευσης της Heartz στις ΗΠΑ, δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα της ενοικίασης οχημάτων υπό το λογότυπό της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η ελληνική εταιρεία και εισηγμένη στο Χ.Α.Α., Autohellas, η οποία και διαχειρίζεται το λογότυπο της εταιρείας στην Ελλάδα και σε 7 χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς τους έλληνες επενδυνές και στο καταναλωτικό κοινό όπου διευκρινίζει ότι δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global και έτσι δεν επηρεάζεται από την πτωχευτική διαδικασία στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι η Hertz Global Holdings ανακοίνωσε ότι, επηρεαζόμενη σημαντικά από τις επιπτώσεις της Πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επέφερε στην μετακίνηση κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, υπέβαλε την 22/05/2020 αίτηση για την υπαγωγή της σε «πτωχευτική διαδικασία αναδιάρθρωσης σε λειτουργία» του Chapter 11 για την ίδια και τις θυγατρικές της σε Αμερική και Καναδά.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Hertz Global, κατά της διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης η λειτουργία της σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της συνεχίζεται κανονικά για όλα τα brands που έχει στην κατοχή της (Hertz, Thrifty, Dollar και Firefly), χωρίς επιπτώσεις στις κρατήσεις της ή τα προγράμματα προνομίων και πιστότητας των πελατών της.

Η Autohellas εκτιμά ότι με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, μέσω του Chapter 11, η Hertz Global θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις (το κύριο αντικείμενο της Hertz Global) αντανακλούν το 16% του κύκλου εργασιών της Autohellas, ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και η εμπορία αυτοκινήτων το υπόλοιπο 84%.

Επίσης τα ίδια κεφάλαια της Autohellas την 31/12/2019 ήταν 294 εκατ. ευρώ με την ευνοϊκότερη (χαμηλότερη) σχέση δανεισμού προς ίδια κεφάλαια μεταξύ όλων των εισηγμένων εταιρειών RAC ή Operating Leasing εταιρειών σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ