• 1 Δεκεμβρίου, 2021

“Αττικόν” – Ξεσπούν οι γιατροί: Αδύνατο να παρέχουμε στους ασθενείς την περίθαλψη που έχουν ανάγκη κάτω από αυτές τις συνθήκες

 “Αττικόν” – Ξεσπούν οι γιατροί:  Αδύνατο να παρέχουμε στους ασθενείς την περίθαλψη που έχουν  ανάγκη κάτω από αυτές τις συνθήκες

Δραματική είναι η κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαιδάρι, όπως περιγράφουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί.

Προχθές, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στην οποία συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και που -όπως αναφέρουν –  το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση και τα οποία είναι η νοσηλεία ασθενών σε ράντζα που συνεχώς επιδεινώνεται, η μη επαρκής χρηματοδότηση καθώς και οι ελλείψεις προσωπικού.

Άγιο Όρος: Το κόλπο με το αντισηπτικό για να βγαίνει αρνητικό το rapid test- Πως μπαίνουν Ρουμάνοι μοναχοί με Covid

Χαρακτηριστικά τονίζουν:

«Ειδικά το θέμα των ράντζων είναι γνωστό σε όλους τους παραπάνω υπευθύνους και είχε επίσης διαπιστωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στο Αττικό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 17/1/2019 οπότε είχε δηλώσει: «Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία».https://1c1a001fe3c5e9f1f57162a3b3de1bd7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Δυστυχώς κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της περιγραφείσας από τον πρωθυπουργό κατάστασης δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Αντίθετα η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη.

Οι ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Επισημαίνουμε σε όλους τους υπευθύνους ότι είναι αδύνατο να εκτελέσουμε το λειτούργημά μας και να παρέχουμε στους ασθενείς μας την περίθαλψη που έχουν απόλυτη ανάγκη κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η υπερπλήρωση του νοσοκομείου με νοσηλεία αριθμού ασθενών που φτάνει το 150% των κανονικών κλινών του νοσοκομείου είναι επικίνδυνη, τροφοδοτεί κύματα ενδονοσοκομειακής διασποράς κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια, οδηγεί σε αδυναμία παροχής των απαιτούμενων υπηρεσιών μας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εξουθενωμένου προσωπικού.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν να μην αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού ενώ η χρηματοδότηση είναι εξαιρετικά ανεπαρκής για την απαιτούμενη λειτουργία του νοσοκομείου. Λόγω της υποχρηματοδότησης και της υπερπλήρωσης του νοσοκομείου καθίσταται αδύνατο να προσφερθεί θεραπεία σε ουσιώδη προβλήματα υγείας των ασθενών.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους για άμεση λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η νοσηλεία των συμπολιτών μας σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου που προσβάλει κάθε στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Καλούμε επίσης τους υπευθύνους σε άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του. Καλούμε τέλος του υπευθύνους στην άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Θεωρούμε τα παραπάνω απολύτως αναγκαία για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς συμπολίτες μας.

Αποφασίζουμε να προβούμε σε κινητοποίηση από την έναρξη της γενικής εφημερίας την Τρίτη 16/11/2021 στις 8πμ, ώστε να σταματήσουμε την νοσηλεία ασθενών σε ράντζα στου διαδρόμους του νοσοκομείου. Και δεν θα σταματήσουμε! Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις σε κάθε εφημερία μέχρι την οριστική παύση αυτής της αθλιότητας. Νοσηλεία και ιατρική σε ράντζα στους διαδρόμους δεν γίνεται. Από εδώ και στο εξής δεν θα μας έχετε συνένοχους σε αυτό το απαράδεκτο.»

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.