• 13 Απριλίου, 2021

Αττικό: “Υποτιμούν το πρόβλημα οι εκτιμήσεις του τύπου “λίγες εβδομάδες ακόμα και τελειώσαμε”

 Αττικό: “Υποτιμούν το πρόβλημα οι εκτιμήσεις του τύπου “λίγες εβδομάδες ακόμα και τελειώσαμε”

«Ο περιορισμός του ελεύθερου χώρου έχει επηρεάσει την διασπορά του ιού. Χώροι εργασίας, Μέσα Μεταφοράς επιδεινώνουν την διασπορά κι αυτό το βλέπουμε από την ιχνηλάτηση, σε ποσοστό 80% των περιστατικών που έρχονται στο νοσοκομείο».

Ο εντατικολόγος Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς.  

«Είμαστε σε καθεστώς γενικής επιστράτευσης. Πάνω από το 55% των κλινών του νοσοκομείου γίνονται κλίνες covid. Επιστρατεύονται γιατροί όλων των ειδικοτήτων να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των περιστατικών» είπε, περιγράφοντας την κατάσταση. Τόνισε, μάλιστα, πως μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες «στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία μας γίνονται πραγματικά ιατρικά θαύματα».

Ινδαρές για όσα ακούστηκαν στη Βουλή: Αδίστακτη θυσία μίας οικογένειας για παραταξιακές σκοπιμότητες

Μία ημέρα πριν την εφημερία του νοσοκομείου, οι ΜΕΘ είναι σχεδόν πλήρεις. «Είναι υπερεπείγον να επιστρατευθεί το σύνολο του δυναμικού, με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» επεσήμανε ο Μιχάλης Ρίζος.  

Όπως είπε, την Τετάρτη 17 Μαρτίου η ΟΕΝΓΕ καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα για την δημόσια Υγεία. «Γιατί το πρόβλημα δεν τελειώνει εδώ, υποτιμάται με εκτιμήσεις του τύπου ‘λίγες εβδομάδες ακόμα και τελειώσαμε’ αλλά δεν είναι έτσι. Δεν θα λήξει τόσο γρήγορα το θέμα. Καλούμε στο συλλαλητήριο ζητώντας ενίσχυση του ΕΣΥ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και λεφτά για την Υγεία και όχι για την καταστολή».