• 20 Ιανουαρίου, 2021

Ατόπημα ή παρεξήγηση; Οι αναρτήσεις Γαβρόγλου και η απάντηση Κεραμέως

 Ατόπημα ή παρεξήγηση; Οι αναρτήσεις Γαβρόγλου και η απάντηση Κεραμέως

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Αυτή είναι η ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια περί σεξιστικού περιεχομένου για την κ. Κεραμέως η οποία δήλωσε:

«Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος…»

Ασφαλώς όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις κάτι που επισημαίνει και ο κ. Γαβρόγλου σε νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει:

“Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστεο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά”.