• 7 Μαρτίου, 2021

Αθώοι Θωμάς Λιακουνάκος και 10 κατηγορούμενοι για τα Απάτσι

 Αθώοι Θωμάς Λιακουνάκος και 10 κατηγορούμενοι για τα Απάτσι

Αθώοι ο Θωμάς Λιακουνάκος και 10 ακόμη κατηγορουμένοι για την υπόθεση που αφορούσε στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που απέρρεαν από την σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι (AH-64D Apache).

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, εκτός του Θωμά Λιακουνάκου, ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι κατηγορούνταν κατά περίπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Κατά τους δικαστές δεν στοιχειοθετήθηκαν οι αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώ δεν εντοπίστηκε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την εν λόγω προμήθεια. Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για την τρίτη υπόθεση που αφορούσε σε προμήθεια οπλικού συστήματος για την οποία αθωώθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος.

Η δίκη αφορούσε σε σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση του έργου είχε επιλεγεί η εταιρεία SONAK του κ. Λιακουνάκου, που κατά την κατηγορία φερόταν να προκάλεσε ζημία στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 27 εκατομμύρια δολάρια.