• 17 Ιανουαρίου, 2021

Αθηνά Λινού: Θετική να ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά με click away

 Αθηνά Λινού: Θετική να ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά με click away

Θετική απέναντι στο ενδεχόμενο ν’ ανοιχθούν τα μικρά καταστήματα, παρουσιάστηκε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η κυρία Λινού τόνισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας από τον νέο κορονοϊό και τη μέθοδο του ραντεβού (click away) και υπό την προϋπόθεση να έρχεται σ’ επαφή μόνον ένας πελάτης μ’ έναν εργαζόμενο, ώστε να μη σημειωθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Όπως δήλωσε η ίδια, αυτό θα ήταν καλό να γίνει, επειδή οι μικρές επιχειρήσεις είναι εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Την ίδια στιγμή, είπε πως δεν θα ήταν καλό να συμβεί το ίδιο με τα μεγάλα καταστήματα, καθώς σε αυτά είναι ευκολότερο να συγκεντρωθούν πολλοί άνθρωποι μαζί και να υπάρχει συγχρωτισμός.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους», επεσήμανα, ενώ, κληθείσα να σχολιάσει εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν έξω από τράπεζα στην Ηλεία, τόνισε πως αυτά τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα.

Εμβολιασμός σε εξωτερικούς χώρους
Παράλληλα, η καθηγήτρια πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διενέργειας εμβολιασμών και σ’ εξωτερικούς χώρους, εάν πρωτίστως εξασφαλιστεί επαρκής αριθμός δόσεων από την Πολιτεία.

Δεν έκρυψε, τέλος, την αγωνία της για την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, ελπίζοντας πως θα βελτιωθεί από την πραγματοποίηση περισσότερων τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2.