• 17 Ιανουαρίου, 2021

Αθηνά Λινού: Στις τάξεις των 25 μαθητών δεν αρκεί η μάσκα – Πρέπει να “σπάσουν” τα τμήματα

 Αθηνά Λινού: Στις τάξεις των 25 μαθητών δεν αρκεί η μάσκα – Πρέπει να “σπάσουν” τα τμήματα

Ενα ακόμη “άδειασμα” των σχεδιασμών του υπουργείου Παιδείας για την επανέναρξη των σχολείων αυτή τη φορά από την καθηγήτρια Αθηνά Λινού η οποία με τον πιο ‘έντονο τρόπο ξεκαθαρίζει ότι η μάσκα δεν είναι λύση όταν στις τάξεις υπάρχουν 25 μαθητές

“Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων εργαζομένων στο σχολείο και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό είναι συλλογικά όλα τα μέτρα.  Όχι μόνο η μάσκα” επισημαίνει σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του Αnt1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να οπωσδήποτε να υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα.

Εκτός από  το πλύσιμο των χεριών και τα μακροχρόνια διαλείμματα η καθηγήτρια επιδημιολογίας επισημαίνει θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε χώρο είτε εντός είτε είναι εκτός ώστε να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα των 25 μαθητών.

“Είναι τεράστιος συγχρωτισμός και η μάσκα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα βοηθήσει αλλά δεν θα το λύσει πλήρως. Γι αυτό είχα προτείνει επανειλημμένα κάθε δήμος κάθε σχολείο να ψάξει μέσα στο ίδιο το σχολείο αν υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται ως αίθουσες  ώστε να σπάσουν τα πολύ μεγάλα τμήματα” τονίζει η Αθηνά Λινού.