• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Athens Pride 2021: Mε σύνθημα “Αυτό που μας ενώνει” η παρέλαση στην Αθήνα

 Athens Pride 2021: Mε σύνθημα “Αυτό που μας ενώνει” η παρέλαση στην Αθήνα

H Παρέλαση Υπερηφάνειας του Athens Pride για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος για να καταλήξει στη Βουλή.

Λόγω της πανδημίας φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί συναυλία, παρά μόνο η παρέλαση. Το φετινό Athens Pride, προσαρμοσμένο στις τρέχουσες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, έχει στόχο να είναι «αυτό που μας ενώνει!».

«Η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα του Pride.

Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.