• 9 Μαΐου, 2021

Ατάκα Σταρόβα για το MeToo που θα συζητηθεί

 Ατάκα Σταρόβα για το MeToo που θα συζητηθεί

Στην εφημερίδα «On Time» μίλησε ο Δημήτρης Σταρόβας για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον χώρο του θεάματος.

«Αν ήταν ανοικτά τα θέατρα, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα είχε γίνει. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, εντάξει να υπήρχαν περιστατικά, κάποιες περιπτώσεις που όντως πρέπει, ναι, να βγουν, αλλά υπήρχαν και πράγματα που ήταν γνωστά στο χώρο και τώρα ξαφνικά μας έπιασε κάτι. Υπάρχει μια τεράστια υπερβολή και μια τεράστια υποκρισία. Εννοείται ότι δεν αποσιωπούμε κάτι, αλλά δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Τους… βαφτίσαμε τώρα όλους βιαστές. Δεν πάει έτσι. Κι από την άλλη δεν είναι δουλειά του καθενός ή της κάθε εκπομπής να λύσει αυτό το θέμα. Αρμόδια είναι μόνο η δικαιοσύνη».

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η σκηνή της Σταύρωσης και η εξήγηση του Πάουελ για το τσιγάρο και το κονιάκ

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός παίρνει θέση για το ελληνικό #metoo. «Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα βγει και ένα κοριτσάκι και θα πει “και εγώ” και θα πει ψέματα. Ας το έχουμε και στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Δεν έχω καμία ανάγκη να στηρίξω κανέναν.

Οφείλω σαν σκεπτόμενος άνθρωπος να δώσω και στον άλλον μια πιθανότητα ότι μπορεί να πάρει μεταφυσικές προεκτάσεις. Δεν είπα ότι δε στέκομαι και δε συμμερίζομαι την άλλη πλευρά. Αφήνω και ένα περιθώριο. Και έναν δολοφόνο τον πιάνεις και τον δικάζουν. Δεν τον βάζουν στη φυλακή κατευθείαν. Τι έπρεπε να πω; Με το που άκουσα κάτι να τον κρεμάσω ανάποδα; Δεν υποβιβάζω κανενός το πρόβλημα. Νιώθω ότι είμαστε στο Κολοσσαίο. Διψάει ο κόσμος για αίμα» είχε αναφέρει στην εκπομπή «Πρωινό».