• 23 Ιουνίου, 2021

Astrazeneca: H μαρτυρία του 59χρονου που μπήκε στην Εντατική με πνευμονική εμβολή

 Astrazeneca: H μαρτυρία του 59χρονου που μπήκε στην Εντατική με πνευμονική εμβολή

Για τα όσα έζησε μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού με AstraZeneca, όταν εμφάνισε πνευμονική εμβολή και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική μίλησε ένας 59χρονος άνδρας από την Κρήτη.

«Δεν κατηγορώ προς το παρόν το εμβόλιο γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι συνέβη. Βέβαια πρόκειται για διαβολική σύμπτωση γιατί τέσσερις μέρες μετά τον εμβολιασμό μου εμφάνισα τα συμπτώματα και έπαθα πνευμονική εμβολή» περιέγραψε ο 59χρονος μιλώντας στο Open.\

«Περιμένουμε τις εξετάσεις για να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο. Έκανα την πρώτη δόση στις 22 του Απριλίου, τρεις μέρες υπήρχε ο συνήθης πόνος στο μπράτσο και την τέταρτη μέρα άρχισε ο πόνος στα πλευρά, ο οποίος επιδεινώθηκε τις επόμενες μέρες και λαχάνιαζα ανεβαίνοντας λίγα σκαλιά κάτι που δεν δικαιολογούνταν.

Πήγα στο νοσοκομείο, μου έκαναν εξετάσεις και μου βρήκαν πνευμονική εμβολή. Με καλωδίωσαν και έμεινα στην εντατική 7 με 8 μέρες. Δεν έχω κανένα ιστορικό και αυτό είναι που με θορύβησε. Μέχρι τώρα όλες οι εξετάσεις είναι αρνητικές, ακόμα όμως εκκρεμούν οι εξετάσεις θρομβοφιλίας. Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για το τι συνέβη και περιμένουν κι εκείνοι τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων» περιέγραψε.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας

Ερωτηθείς αν θα κάνει τη δεύτερη δόση με AstraZeneca ο 59χρονος είπε «αν με ρωτήσετε τώρα θα σας πω όχι, αν προκύψει όμως ότι δεν είναι από το εμβόλιο, θα συμβουλευτώ τον γιατρό μου».