• 10 Μαΐου, 2021

AstraZeneca: Ανακοινώθηκαν 41 νέα περιστατικά θρόμβων στη Βρετανία μετά τους εμβολιασμούς

 AstraZeneca: Ανακοινώθηκαν 41 νέα περιστατικά θρόμβων στη Βρετανία μετά τους εμβολιασμούς

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι υπήρξαν 41 νέα περιστατικά θρόμβων αίματος μετά από εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca, ωστόσο τονίζουν ότι τα οφέλη του εμβολίου συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με τις παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA) ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν συνολικά 209 περιστατικά θρόμβων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, σε σύγκριση με τα 168 που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ελέγχους του εμβολίου της AstraZeneca σχετικά με το ζήτημα των θρόμβων, υψηλότερη συχνότητα εμφανίζεται σε νεότερους ανθρώπους, όπως γράφει το Reutrers. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, έχουν συστήσει να χορηγείται το εμβόλιο μόνο σε άτομα πάνω από μια ορισμένη ηλικία.

Ακόμη, η MHRA ανέφερε ότι καταγράφηκαν 41 θάνατοι μετά τους θρόμβους στη Βρετανία, κατά 9 περισσότεροι σε σχέση με την περασμένοι εβδομάδα.