• 15 Απριλίου, 2021

Astra Zeneca: Σταματά η παραγωγή του εμβολίου στις ΗΠΑ

 Astra Zeneca: Σταματά η παραγωγή του εμβολίου στις ΗΠΑ

Νέες περιπέτειες για το εμβόλιο της AstraZeneca στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Times, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν διέκοψε την παραγωγή του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που καταστράφηκαν από λάθος 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η AstraZeneca ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να βρεθεί άλλη εγκατάσταση που θα παράγει το εμβόλιό της, ωστόσο η εταιρεία δεν απάντησε όταν το Reuters της ζήτησε να σχολιάσει την απόφαση.

Η κίνηση του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ σημαίνει πως το εργοστάσιο Emergent BioSolutions πλέον θα κατασκευάζει αποκλειστικά το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο χορηγείται σε μία δόση.

Σκοπός είναι να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον όπως αυτά που οδήγησαν στην καταστροφή των 15 εκατ. δόσεων, έγραψε η εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε δύο κορυφαία στελέχη των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας.

Αστυπάλαια: Σε “βαθύ κόκκινο” – “Δεν έχουμε καν κρούσματα” λέει ο δήμαρχος

Ο Δρ. Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, έκρινε ότι η Ουάσινγκτον έχει εξασφαλίσει επαρκή αριθμό δόσεων εμβολίων χάρη τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να ανοσοποιηθεί όλος ο αμερικανικός πληθυσμός, πιθανόν ακόμη και για αναμνηστικές δόσεις το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν τις δόσεις του προϊόντος της AstraZeneca που έχουν σε απόθεμα, απάντησε «αυτό είναι ακόμη στον αέρα. Η γενική αίσθησή μου είναι πως με βάση τα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει με διάφορες εταιρείες, θα έχουμε αρκετά για να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες χωρίς να καταφύγουμε στη (χρήση του εμβολίου της) AstraZeneca».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.