• 29 Ιανουαρίου, 2022

“Αστοχία”!- Ο ένας υπουργός ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για μάσκες και συναυλίες…

 “Αστοχία”!- Ο ένας υπουργός ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για μάσκες και συναυλίες…

Σε σημείο βρασμού βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ υπουργών, όπως πληροφορείται το backstage, μετά τις νέες “επιτελικές” γκάφες που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες. Ο πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για την προετοιμασία των προηγούμενων ημερών ενόψει της προετοιμασίας έναρξης της σχολικής χρονιάς. Και είναι αλήθεια πως ο υπουργός Επικρατείας έπραξε τα δέοντα ως προς τον συντονισμό. Από εκεί και μετά,όμως, άρχισε το…μπάχαλο.

Για τις μάσκες-αλεξίπτωτα, η Νίκη Κεραμέως έκανε-καθυστερημένα- λόγο για “αστοχία” (εκφραση που εφηύρε ο κ. Γεραπετρίτης για την απουσία 88 βουλευτών της Ν.Δ από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας Πολάκη), όταν, όμως, ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου (Ant1) είπε πως το θέμα της προμήθειας των μασκών είναι αρμοδιότητας άλλων, επιρρίπτοντας έμμεσα τις ευθύνες στον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (δήμαρχο Τρικάλων με τη Ν.Δ) Γ. Παπαστεργίου. Ο υπουργός Εσωτερικών, ωστόσο, πνέει τα μένεα, καθώς οι προδιαγραφές για τις μάσκες δόθηκαν από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και λέγεται πως θεωρεί “unfair” τη δήλωση Κεραμέως.

Ανάλογες “αστοχίες” προέκυψαν και με τις συναυλίες της Νατάσας Θεοδωρίδου (Κατράκειο) και του Μάριου Φραγκούλη (Ηρώδειο) εξαιτίας του συνωστισμού και της μη τήρησης σε μεγάλο βαθμό των μέτρων για τις μάσκες. Οι ευθύνες αρχικώς επιρρίφθηκαν στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος, ωστόσο, έλεγε σε συνομιλητές του πως η απόφαση για την κατά 75% κάλυψη των θέσεων σε συναυλίες ελήφθη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αντιστοίχως, “αστοχία” προέκυψε και με τις δηλώσεις Κικίλιας (Open) ότι τα νέα μέτρα θα λαμβάνονταν ανά δήμο και όχι οριζόντια στην Αττική για να διαψευσθεί μερικώς αργότερα από τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής του υπουργείου του που ζήτησαν οριζόντια μέτρα.

Πολλές “αστοχίες”…