• 27 Ιουλίου, 2021

Άσχημα νέα από την Πορτογαλία – Πισωγύρισμα με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω “ΔΕΛΤΑ”

 Άσχημα νέα από την Πορτογαλία – Πισωγύρισμα με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω “ΔΕΛΤΑ”

Τα νέα πάντως από την Πορτογαλία δεν είναι ενθαρρυντικά, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ηκυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε να εφαρμόσει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 45 δήμους, συμπεριλαμβανομένης της Λισαβόνας.

Τις τελευταίες 14 ημέρες, ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων στην Πορτογαλία σχεδόν διπλασιάστηκε σε πάνω από 1.600, αν και οι αριθμοί παραμένουν πολύ κάτω από την αιχμή του Ιανουαρίου που ξεπερνούσε τα 12.000 την ημέρα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Πορτογαλία έχει στόχο να αποθαρρύνει τις «επικίνδυνες συμπεριφορές» και ιδιαίτερα τις συγκεντρώσεις νεότερων ανθρώπων τη νύχτα, δήλωσε η Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, υπουργός Επικραετίας, η οποία παρουσίασε τα μέτρα την Πέμπτη. «Αυτή είναι η ώρα να ακολουθήσετε τους κανόνες, να αποφύγετε συγκεντρώσεις, να αποφύγετε πάρτι και να προσπαθήσετε να μειώσετε τα νούμερα», πρόσθεσε.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ στις 11 μ.μ. την Παρασκευή και θα εφαρμοστεί σε 19 δήμους που έχουν πλέον χαρακτηριστεί ως «πολύ αυξημένο κινδύνου» του Covid-19, και άλλους 26 «αυξημένου κινδύνου».

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ..