• 11 Απριλίου, 2021

Πελώνη για άρση lockdown: “Οι ειδικοί θα πουν το πότε”

 Πελώνη για άρση lockdown: “Οι ειδικοί θα πουν το πότε”

«Η κυβέρνηση παρουσίασε ένα πλαίσιο για οδικό χάρτη σταδιακής απελευθέρωσης οικονομικών δραστηριοτήτων. Η επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει.Υπάρχει ένα μενού επιλογών» τόνισε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «υπάρχει μερική συμμόρφωση στα μέτρα λόγω κόπωσης.Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να γίνει διαχειρίσιμη η κούραση.»

Παράλληλα πρόσθεσε πως «…αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει. Είναι καλύτερο να έχουμε δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους παρά σε κλειστούς. Αν επιτραπούν δεν θα επιτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού στις πλατείες ή στις παραλίες.Έλεγχοι υπάρχουν και θα υπάρχουν από την Αστυνομία.»

Ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε:

  • Η επιτροπή θα εισηγηθεί πότε θα ισχύσουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Η κυβέρνηση εισηγείται να γίνει το συντομότερο δυνατόν.
  • Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των Λυκείων. Το λιανεμπόριο λειτούργησε συντεταγμένα. Θα δώσει ανάσα στην Οικονομία. Θα πρέπει να γίνει με κανόνες.Η επιτροπή έθεσε το θέμα για τα self test, τα οποία αναμένονται την προσεχή εβδομάδα.

«Δεν είναι μόνο τα κρούσματα που πρέπει να κοιτάμε. Δείκτης είναι οι διασωληνωμένοι, η πίεση στο ΕΣΥ. Όλοι αυτοί είναι πυλώνες για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την πανδημία του κοροναϊού» υποστήριξε η κ.Πελώνη.