• 21 Απριλίου, 2021

Άρση lockdown:” Δεν μπορεί να κλείνουμε με 1200 κρούσματα και να ανοίγουμε με 4000. Θα φανούμε αναξιόπιστοι”

 Άρση lockdown:” Δεν μπορεί να κλείνουμε με 1200 κρούσματα και να ανοίγουμε με 4000. Θα φανούμε αναξιόπιστοι”

Αλλαγή στρατηγικής με σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φανούν αναξιόπιστοι οι ειδικοί πρότεινε σε τηλεοπτική παρέμβασή του το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

«Οι στρατηγικές μπαίνουν για να αλλάζουν” τόνισε με νόημα σε πρωϊνή παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ο κ.Καπραβέλος.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά μια μικρή υπομονή γιατί «…περιμένουμε ύφεση την επόμενη εβδομάδα. Όμως το άνοιγμα πρέπει να γίνει με προσοχή.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «…η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν ευθύνεται. Η νέα στρατηγική πρέπει να επικεντρωθεί στα εμβόλια και στα τεστ ανίχνευσης.»

Αναταραχή στο Μαξίμου: Οι δημοσκοπήσεις ανατρέπουν τους σχεδιασμούς – “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό με την προανακριτική για Παππά

“Δεν συμφωνώ με την προηγούμενη στρατηγική. Είναι πρόωρο το άνοιγμα της Δευτέρας. Θα γίνουμε αναξιόπιστοι όταν κλείνουμε με 1.200 κρούσματα και ανοίγουμε με 4.300.»πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Για το τι πρέπει να γίνει σχολίασε: «Μερικές αποτελεσματικές ενέργειες, όπως το σταδιακό άνοιγμα, μπορούν να γίνουν.Πρέπει όμως να γίνει αλλαγή στρατηγικής.Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ και ιχνηλάτιση ώστε να έχουμε μείωση της διασποράς. Το ΕΣΥ δεν έχει απεριόριστες δυνατόητες.»