• 14 Ιουνίου, 2021

Άρση απορρήτου: “Μίλησαν” τα κινητά για τη δολοφονία της Καρολάιν – “Μικραίνουμε τη λίστα υπόπτων” (vid)

 Άρση απορρήτου: “Μίλησαν” τα κινητά για τη δολοφονία της Καρολάιν  – “Μικραίνουμε τη λίστα υπόπτων”  (vid)

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει εντοπιστεί ένας μεγάλος αριθμός ενεργοποιημένων κινητών την επίμαχη ώρα της δολοφονίας της Καρολάιν από την κεραία εκπομπής της περιοχής. Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» αυτά που δεν «δικαιολογούν» την παρουσία των κατόχων τους στο οικοδομικό τετράγωνο, σύμφωνα με το OPEN.

Ακόμα και στην περίπτωση που οι δράστες χρησιμοποίησαν «επιχειρησιακά» κινητά, ο εντοπισμός τους από τους αστυνομικούς θα αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο, που ίσως τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Άλλωστε, ο συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στα νεότερα των ερευνών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα είπε «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα», καθώς- όπως είπε ο Στ. Μπαλάσκας- «βρέθηκε ορφανό DNA».

«Κινούμαστε προς όλα τα μέτωπα, έχουμε ανοίξει τηλέφωνα, έχουμε το σκαρίφημα για τους υπόπτους, μικραίνουμε τη λίστα υπόπτων», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Ταυτόχρονα, για πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων έκανε λόγο, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφορικά με το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

«Θα έπρεπε να έχει βρεθεί DNA. Έμειναν πολλή ώρα μέσα στην μονοκατοικία. Αν έγινε μάχη μεταξύ του δράστη ή των δραστών με την Καρολάιν ή με τον σύζυγο, σίγουρα θα υπάρχει DNA. Εκτός αν ήταν αποστειρωμένοι αυτοί που μπήκαν μέσα, με σακούλες πλαστικές σε χέρια πόδια και κάλυπταν τα πάντα. Πολλά τα ερωτήματα σε αυτή την υπόθεση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιακμάνης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ελλιπή στοιχεία στην υπόθεση, ενώ διερωτήθηκε για το αν οι δράστες στραγγάλισαν την άτυχη μητέρα ενώ το μωρό ήταν δίπλα ή το τοποθέτησαν αφότου σκότωσαν την Καρολάιν.

«Τα σκίτσα λίγο βοηθούν την αστυνομία. Σχεδόν αδύνατον να αναγνωριστεί από σκίτσο κάποιος είτε ταυτοποιημένος είτε διαρρήκτης που δεν έχει ταυτοποιηθεί», σχολίασε σχετικά με το σκίτσο δράστη που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των καμερών, διερωτώμενος πώς οι διαρρήκτες γνώριζαν για τις κάμερες και αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό.

«Σημαντική και η ώρα θανάτου της 20χρονης. Μιλάμε υποθετικά όλο αυτόν τον καιρό. Σύμφωνα με τα πολύ λίγα στοιχεία που έχουμε», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.