Αρπαγή 6χρονου Ράινερ: Νέα στοιχεία για τον δράστη, βίντεο με το βαν (vid)

 Αρπαγή 6χρονου Ράινερ: Νέα στοιχεία για τον δράστη,  βίντεο με το βαν (vid)

Σε εξέλιξη από το βράδυ της Τρίτης η υπόθεση με την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος λίγο μετά τις 20:30 έπεσε θύμα αρπαγής από το σπίτι που διαμένει με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην οδό Σειρήνων στην Κηφισιά. Ένα άσπρο βανάκι σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο μικρός θεώρησε ότι είναι η μητέρα του, η οποία επιστρέφει, άνοιξε την πόρτα και τότε τον άρπαξαν δύο άτομα.

Το βαν ήταν νοικιασμένο και το επέστρεψαν σύντομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι κάποιο στίγμα των κινητών τηλεφώνων έχει βρεθεί στην περιοχή της Τανάγρας.

Κάμερα που υπάρχει σε γειτονικό σπίτι, κατέγραψε τα στοιχεία του λευκού βαν.

Η μητέρα με το παιδί, είχαν φύγει από τη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2020 και τον Αύγουστο, αφού εκείνοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα, ο πατέρας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχε προχωρήσει σε μήνυση εις βάρος της. Η μήνυση του πατέρα προς το πρόσωπο της μητέρας είχε γίνει για αρπαγή ανηλίκου και η οποία μπήκε στο αρχείο καθώς όπως αποδείχθηκε ο ίδιος της είχε δώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα του παιδιού ώστε αυτό να φτάσει στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο, η Δικαιοσύνη έκρινε πως το καλύτερο για το παιδί ήταν να μείνει στην Ελλάδα και στο σπίτι στο πλευρό της μητέρας του.

Η μητέρα θεωρεί πως ο πατέρας είναι μάλλον πίσω από την απαγωγή, ενώ εξετάζεται να είναι κάποιος συγγενής του. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πιθανότατα ο άνδρας που έβαλε τον 6χρονο στο βαν και έφυγαν προς άγνωστο προορισμό είναι ο θείος του, αφού ο πατέρας του αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Oι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο πατέρας του 6χρονου έπεισε τον αδελφό του να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Έκκληση μέσω του Alpha απηύθυνε η μητέρα του μικρού Ράινερ. «Είμαι η μητέρα του Ράινερ, που αρπάχτηκε χθες το βράδυ από το σπίτι μας, από έναν κουκουλοφόρο άντρα. Θέλω να κάνω μια έκκληση να μας βοηθήσετε να βρεθεί το παιδί. Είναι ήδη 19 ώρες μακριά μου χωρίς να γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη: Σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου»

Παναγιώτης Δρίβας