Αρνητικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ που είχαν έρθει σε επαφή με τον 88χρονο

 Αρνητικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ που είχαν έρθει σε επαφή με τον 88χρονο

Aρνητικά στον κοροναϊό είναι όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ με το οποίο ήρθε σε επαφή ο 88χρονος, το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί από τα Χανιά.

Όπως δήλωσε στο cretapost o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης η ιχνηλάτηση αφορούσε μόνο στο προσωπικό ωστόσο η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Επιτροπή Ενδονοσοκομοιακών Λοιμόξεων που θα τους ενημερώσει εντός 48 ωρών, αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πιθανόνον να ληφθούν επίσης δείγματα από ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο ίδιο δωμάτιο με τον 88χρονο ενώ ήδη έχουν ελεγχθεί τα μέλη της οικογένειας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθησαν δείγματα από 27 συνολικά άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στο οποίο νοσηλεύτηκε πριν από μία περίπου εβδομάδα ο 88χρονος.

Σε καλή κατάσταση ο ηλικιωμένος

Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων σε καλή κατάσταση. Ο ίδιος ένοιωσε μία μικρή αδιαθεσία και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων το πρωί της Κυριακής με πυρετό και αμέσως οδηγήθηκε στην ειδική μονάδα Covid.

Ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Χρήστος Σταθόπουλος