• 16 Οκτωβρίου, 2021

Αρκαλοχώρι: Απόγνωση στα ερείπια – “Με κάθε σεισμό το σπίτι μου καταρρέει” (vid)

 Αρκαλοχώρι: Απόγνωση στα ερείπια – “Με κάθε σεισμό το σπίτι μου καταρρέει” (vid)

Οι χειρότεροι φόβοι των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου που από τον περασμένο Ιούνιο ένιωθαν συνεχείς τις δονήσεις κάτω από τα πόδια τους επιβεβαιώθηκαν. Ο μεγάλος σεισμός των 5,8 Ρίχτερ της Δευτέρας και ο μετασεισμός των 5,3 Ρίχτερ της Τρίτης κατέστρεψαν τα πάντα. Κόποι και προσπάθειες μιας ολόκληρης ζωής “θάφτηκαν” κάτω από τα μπάζα και τα χαλάσματα.

Οι κάτοικοι του “πληγωμένου” Αρκαλοχωρίου δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής και με κάθε νέα δόνηση η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.

Ο αναγνώστης του Cretalive Μ.Λ. περιγράφει “Το σπίτι μου πέφτει, καταρρέει. Με τον σεισμό της Δευτέρας υποχώρησε το έδαφος και με κάθε νέα δόνηση καταρρέει και περισσότερο”…

“Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει μονολογεί” η νεαρή γυναίκα που ακούγεται στο βίντεο:

Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, με τα χαλάσματα μέσα στο σαλόνι και τους τοίχους ανοιχτούς σαν χαίνουσες πληγές που αιμορραγούν … Απελπισία και φόβος για το αύριο…

Μεγάλες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός. Στο εσωτερικό των σπιτιών, σε πολλές περιπτώσεις δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Οικοσκευές, διακοσμητικά, καθρέπτες, τζαμαρίες, όλα μια άμορφη μάζα στο πάτωμα.

Αρκαλοχώρι
Αρκαλοχώρι

Πηγή: cretalive.gr