• 15 Ιουνίου, 2021

Άρχισε ο εμβολιασμός εφήβων στην Ιταλία – Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα

 Άρχισε ο εμβολιασμός εφήβων στην Ιταλία – Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα

Tο Σάββατο και η Κυριακή ήταν οι ημέρες που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί εφήβων στην Ιταλία, ενώ χορηγήθηκαν 1.200.000 δόσεις εμβολίων συνολικά. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα για την ημέρα εμβολιασμού ανηλίκων 12 με 16 ετών στην πόλη Ριέτι (80 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης), η πρωτοβουλία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Αρχικά, είχε προβλεφθεί η προσέλευση περίπου εκατό παιδιών και εφήβων, αλλά στο τέλος της ημέρας, χορηγήθηκαν πάνω από διακόσια εμβόλια.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 2.275 κρούσματα κορωνοϊού και 51 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.436, με 57 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 149.958 διαγνωστικά τεστ, το 1,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 14 λιγότεροι ασθενείς με covid 19 από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 230 λιγότεροι.

Τέλος, από αύριο Δευτέρα, μειώνεται κατά μία ώρα και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών: θα ξεκινά τα μεσάνυχτα (μέχρι τώρα άρχιζε στις 11 το βράδυ) και θα λήγει στις 5 το πρωί.

Πηγή: ΑΜΠΕ