• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ: Κοινωνούσα πιστούς σε σπίτια (vid)

 Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ: Κοινωνούσα πιστούς σε σπίτια (vid)

Για τα μέτρα που πήρε η εκκλησία όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό μίλησε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου. Μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους.

«Δεν υπήρχε καμία υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Έκρυβα το Άγιο Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα για να μην με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ, έτσι και ο ιερέας πήγαινε την πνευματική τροφή» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο αρχιμανδρίτης υπογράμμισε ότι η «Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Τα μέλη της εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και τον θάνατο…» επεσήμανε ακόμη.

Σημειώνεται πως ο αρχιμανδρίτης αποχώρησε από τη συζήτηση όταν ο έτερος καλεσμένος Πέτρος Τατσόπουλος είπε ότι «είναι ανεύθυνο να λέει κάποιος ότι η πίστη σε προφυλάσσει από την ασθένεια».