ΑΠΘ: Το ισχυρό μήνυμα για τις γυναίκες που αγωνίζονται – Λέκτορας πήρε αγκαλιά το μωρό φοιτήτριας εν ώρα μαθήματος (vid)

 ΑΠΘ: Το ισχυρό μήνυμα για τις γυναίκες που αγωνίζονται  – Λέκτορας πήρε αγκαλιά το μωρό φοιτήτριας εν ώρα μαθήματος (vid)

Μία συγκινητική πρωτοβουλία πήρε μία λέκτορας του ΑΠΘ, προκειμένου να βοηθήσει μία φοιτήτριά της, η οποία είχε το μωρό της μαζί στο μάθημα γιατί δεν είχε πού να το αφήσει.

Αναλυτικότερα, η μητέρα, αφού πήρε την άδεια της καθηγήτριας να έχει μαζί το δύο μηνών μωρό της, μπήκε στο μάθημα, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού που παρακολουθεί.

Ωστόσο, το κοριτσάκι άρχισε να κλαίει, με τη μητέρα να αισθάνεται άσχημα.

Τότε, η καθηγήτρια Χαρίτα Βλάχου πλησίασε τη μητέρα σε μία προσπάθεια να τη χαλαρώσει και τη ρώτησε πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;».

Κι εκείνη τη στιγμή, άπλωσε αυθόρμητα τα χέρια της και πήρε το μωρό στην αγκαλιά της, συνεχίζοντας την παράδοση του μαθήματος.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η μικρή ηρέμησε αμέσως και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος δεν έβγαλε ήχο.

Το βίντεο ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό της κ. Βλάχου και έγινε viral με πολλά θετικά σχόλια.

«Ας στηρίξουμε όλους όσοι αγωνίζονται για μία ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!» προέτρεψε η ίδια μέσω της ανάρτησής της, όπου ευχαριστεί τους φοιτητές της που απαθανάτισαν το στιγμιότυπο.

Μανώλης Δράκος