• 16 Ιανουαρίου, 2022

ΑΠΘ: Η στιγμή της εκκένωσης (vid)

 ΑΠΘ: Η στιγμή της εκκένωσης (vid)

ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

Σε δεκαπέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Τετάρτης (12.1.2022) κατά τη διάρκεια αστυνομική επιχείρησης σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, τον οποίο είχαν καταλάβει αντιεξουσιαστές ως απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση πετώντας πέτρες και τούβλα και «αδειάζοντας» τρεις πυροσβεστήρες πάνω στους αστυνομικούς, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- ξύλινα κοντάρια και δύο συσκευές που ήταν συντονισμένες στις συχνότητες της αστυνομίας.

ΕΜΑ: Οι συνεχείς αναμνηστικές δόσεις μπορεί να βλάπτουν αντί να ωφελούν

Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία φαίνεται ομάδα που βρισκόταν μέσα στο χώρο να ψεκάζει με πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς λίγο πριν μπουν στο εργαστήριο.