• 11 Μαΐου, 2021

Απουσία Τσακαλώτου:” ‘Ανευ αντικειμένου η συζήτηση”, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ…

 Απουσία Τσακαλώτου:” ‘Ανευ αντικειμένου η συζήτηση”, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ…

Policy Statements of the new Greek Government (Day 3), at the Greek Parliament, in Athens, July 22, 2019. / Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης (Μέρα 3η), στη Βουλή, Αθήνα, 22 Ιουλίου, 2019

‘Ανευ αντικειμένου αλλά με προφανή στόχο την αναπαραγωγή τεχνητού κλίματος εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν στελέχη της Κουμουνδούρου τα σχόλια που διατυπώνονται από μερίδα ΜΜΕ σχετικά με την απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου (ορισμένα αναφέρονται και σε εκείνη του Γιάννη Δραγασάκη) από την διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος και την παρουσίαση του προγράμματος για την διάσωση της μεσαίας τάξης και την επανεκκίνηση της οικονομίας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η εστίαση στην απουσία Τσακαλώτου, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει νόημα διότι ουδέποτε, όπως πληροφορούμαστε, υπήρχε τέτοια σκέψη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και αρμόδιοι τομεάρχες είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης που βρέθηκαν δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, μαζί με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων (Μίχαλος, Καββαθάς, Χατζηθεοδοσίου).

Βεβαίως, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να παρουσιάσει τη νέα ηγετική ομάδα που προτείνεται και ως η σύνθεση μιας νέας διακυβέρνησης. Νέα πρόσωπα, με επιτυχημένη -όπως θεωρείται- κυβερνητική πορεία ( η μεν πρώτη στο υπ. Εργασίας, έχοντας γράψει στο ενεργητικό της και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών, ο δε δεύτερος και με την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και στο υπ. Εσωτερικών) που πλαισιώνουν πια τον πρόεδρο του κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως στο μέλλον θα αποφεύγονται ακόμα και οι “κοινές ανακοινώσεις” Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προβάλλει την έξοδο από τα μνημόνια ως ένα από τα θετικά της προηγούμενης διακυβέρνησης, προσπαθεί, όμως, να δώσει ένα νέο στίγμα.

Και, όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, η επιμονή φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να επισημαίνουν την δήθεν απουσία Τσακαλώτου γιατί δεν έλεγε το ίδιο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε -σε ανάλογες εκδηλώσεις- την δική του ομάδα από την οποία απουσίαζαν κεντρικοί υπουργοί της διακυβέρνησης Σαμαρά;