• 29 Νοεμβρίου, 2021

Αποσύρεται επικίνδυνη τυροσαλάτα από τον ΕΦΕΤ

 Αποσύρεται επικίνδυνη τυροσαλάτα από τον ΕΦΕΤ

Επικίνδυνη τυροσαλάτα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς βρέθηκαν σε αυτήν ουσίες άνω των επιτρεπόμενων ορίων. Πρόκειται για την τυροσαλάτα «Κρόνος» στην οποία το βενζοϊκό και σορβικό οξύ ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Γι αυτό το λόγο ο ΕΦΕΤ ανακαλεί την παρτίδα, και ζητά από όσους την έχουν αγοράσει, να μην την καταναλώσουν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου έτους 2021 για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων», προέβη σε δειγματοληψία τυροσαλάτας με τα παρακάτω στοιχεία: «ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΚΡΟΝΟΣ», βάρους 250 γρ., ημερομηνία ανάλωσης 03 ΔΕΚ. 2021, εταιρεία παρασκευής «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΗ – ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΡΟΝΟΣ», που βρίσκεται στη Συκιά Σερρών.

Χανιά: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως για το επεισόδιο με τον κοσμήτορα

Το ανωτέρω τρόφιμο, εξετάσθηκε από το Α’ Τμήμα, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν στα πρόσθετα βενζοϊκό και σορβικό οξύ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν».