• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Αποπομπή Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε εξέλιξη ο “γαλάζιος εμφύλιος” της Φθιώτιδας

 Αποπομπή Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε εξέλιξη ο “γαλάζιος εμφύλιος” της Φθιώτιδας

Ο “γαλάζιος” εμφύλιος στη Φθιώτιδα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου καλά κρατεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να παρεμβαίνει και να ζητά την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η διαμάχη για τους ελαιοπαραγωγούς

Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσφορία του για τις ενέργειες του δεύτερου που προσπάθησε να «καπελώσει» τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της ανατολικής Φθιώτιδας στα πλαίσια αντιμετώπισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της πανδημίας.

Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε πως κατάφερε και βρήκε τους πόρους προκειμένου να ενισχύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για θέματα αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών (ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς) της ανατολικής Φθιώτιδα. Την ίδια ώρα όμως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για το ίδιο θέμα ενημέρωνε πως με δικές του ενέργειες (μαζί με τον ΥΠΑΑΤ Σπήλιο Λιβανό) κατέστη δυνατό να βρεθούν οι πόροι προκειμένου να ενισχυθούν οι ελαιοπαραγωγοί.

Η αντίδραση του υπουργού οικονομικών ήταν άμεση καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του συναδέλφου του που ισχυριζόταν πως αυτός πέτυχε την απόδοση ενισχύσεων για τους παραγωγούς.

Μάλιστα ο Χρ. Σταϊκούρας αφήνει αιχμές χωρίς να κατονομάζει κάποιον υπεύθυνο για επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κυκλοφόρησε διαδικτυακά «με όχι πλήρη στοιχεία» αφήνοντας βαριά σκιά για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε μάλιστα και στο star κεντρικής Ελλάδας όπου και ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση επιχειρώντας όμως αυτή τη φορά να υποβαθμίσει το θέμα αντιλαμβανόμενος το κυβερνητικό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί.

Παραιτήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν άμεση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απομάκρυνση του Γιάννη Οικονόμου από την κυβέρνηση.

«Πάει πολύ ο εθνικός μας ψεύτης κ. Οικονόμου να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για ανακρίβειες και ψέματα όταν ακόμα δεν έχει απαντήσει στον συνάδελφο του υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο όποιος με επίσημες ανακοινώσεις του κατηγορεί τον Γιάννη Οικονόμου ότι διακινεί για μικροκομματικούς λόγους πλαστά κυβερνητικά έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος.
Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές ο Ν. Ηλιούπολος κάλεσε τον πρωθυπουργό είτε να «απομακρύνει άμεσα τον υπουργό Οικονομικών γιατί κατηγορεί άδικα τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο» είτε να «δείξει την πόρτα της εξόδου στον εθνικό ψεύτη και διακινητή fake news, Γιάννη Οικονόμου».