• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Απολύσεις σε νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας: Διαμαρτυρία των καθαριστριών στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο

 Απολύσεις σε νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας: Διαμαρτυρία των καθαριστριών στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο

Τις απολύσεις καθαριστριών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ ως το τέλος Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις 4.000 εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία που εργάζονται στην καθαριότητα, την εστίαση και τη φύλαξη.

Από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται οι καθαρίστριες που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις τους στις 31 Μαϊου. Όπως αναφέρουν μέχρι τέλος Ιουνίου, 4.000 άτομα θα είναι στο δρόμο.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και «να μη γυρίσουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία που έπιναν το αίμα των εργαζομένων», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Μιλώντας στο OPEN ανέφερε χαρακτηριστικά πως «παρά τις υποσχέσεις στις 31 Μαΐου απολύονται οι καθαρίστριες εν μέσω κορονοϊού».

«Την ώρα που προσλαμβάνουν προσωπικό για τη διαχείριση της πανδημίας με σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων, οι καθαρίστριες που δουλεύουν 5 χρόνια κι έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ απολύονται» εξήγησε.

Όπως σημείωσε, «είναι κρίμα μεγάλες γυναίκες να βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας. Λέγανε ότι θα στηρίξουν τα νοσοκομεία κι όμως απολύουν τους εργαζόμενους σε αυτά, είναι κρίμα» τόνισε.