Απολογήθηκε για την υπόθεση Novartis ο Παπαγγελόπουλος – “Το τέλος είναι κοντά και θα είναι οδυνηρό για κάποιους”

 Απολογήθηκε για την υπόθεση Novartis ο Παπαγγελόπουλος – “Το τέλος είναι κοντά και θα είναι οδυνηρό για κάποιους”

Απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου που διερευνά τυχόν παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis καθώς και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, στον οποίο αποδίδονται 8 αξιόποινες πράξεις σύμφωνα και με τη δίωξη που άσκησε η Βουλή, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 643 σελίδων αρνούμενος όσα του αποδίδονται και χαρακτηρίζοντας ως τη μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους όχι την υπόθεση Novartis αλλά την προσπάθεια όπως είπε συγκάλυψης αυτής.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Από την ανάκριση προέκυψαν και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τη σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα μικρό ευτυχώς μέρος της Δικαιοσύνης. Υπόσχομαι ότι τίποτα και για κανέναν δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο.

Μη βιάζεστε…Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Σε γραπτή δήλωσή του δε σημειώνει:

«Η κα Αλεβιζοπούλου με κάλεσε να απολογηθώ στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου, σύμφωνα με την εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής. Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στη συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μην νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροι μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψης του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κα Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά. Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της Δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα για την σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και μικρού τμήματος δυστυχώς και της δικαιοσύνης. Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους».

Χρήστος Σταθόπουλος