• 19 Απριλίου, 2021

Απώλεια στο Παραολυμπιακό κίνημα – Πέθανε ο Γιώργος Φουντουλάκης

 Απώλεια στο Παραολυμπιακό κίνημα – Πέθανε ο Γιώργος Φουντουλάκης

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης άφησε την Πέμπτη, 25 Μαρτίου, την τελευταία του πνοή μετά από πολυήμερη μάχη με τον κοροναϊό. Ήταν ένας δραστήριος παράγοντας και εξαίρετος άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο Παραολυμπιακό κίνημα. Έχασε το μάχη για τη ζωή στα 73 του χρόνια μετά από επιπλοκές που δημιούργησε στην υγεία του ο κοροναϊός.

Η προσφορά και η δράση του ήταν πολύ μεγάλη. Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου 1948 και είχε μία κόρη. Διατέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από το 2008, ενώ από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2002 έως το 2008. Ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο, του Λονδίνο και του Ρίο. Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι’ αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven και πολλούς άλλους φορείς.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης είχε συνδυάσει το όνομά του με το παραολυμπιακό κίνημα και την προσπάθεια που έκανε για την ανάπτυξη του αθλητισμού, ενώ είχε κληθεί να μιλήσει σε πολλά διεθνή συνέδρια. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για τη δράση του αλλά και το μαχητικό χαρακτήρα του και επί των ημερών του το Παραολυμπιακό κίνημα στην Ελλάδα αναβαθμίστηκε.