• 9 Μαΐου, 2021

Αποκλεισμό πλατειών για αποτροπή κορονοπάρτι σχεδιάζει η κυβέρνηση

 Αποκλεισμό πλατειών για αποτροπή κορονοπάρτι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των συγκεντρώσεων σε πλατείες και του συγχρωτισμού αναζητά η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης δίχως να πυροδοτηθεί ένταση με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο σχεδιάζονται παρεμβάσεις παρόμοιες με αυτή που έγινε στην πλατεία Βαρνάβα όπου αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ είχαν περιφρουρήσει από νωρίς το σημείο αποτελώντας έτσι ανασταλτικό παράγοντα σε όσους επιθυμούσαν να κάνουν εκεί το… πάρτι τους.

Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η Αστυνομία δεν μπορεί να να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται ότι θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι ενδεχόμενοι διοργανωτές και στέλνεται το μήνυμα ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση καθώς η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα.