Αποκάλυψη Σπίρτζη:  Η κυβέρνηση απέκρυψε βομβιστική επίθεση στο σπίτι του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

 Αποκάλυψη Σπίρτζη:  Η κυβέρνηση απέκρυψε βομβιστική επίθεση στο σπίτι του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Στην αποκάλυψη ότι η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέκρυψαν βομβιστική επίθεση κατά πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Έγινε στις 9 Ιουλίου. Το μάθαμε από την ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης με ανακοίνωση στο indymedia. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε έτσι την Ελληνική Αστυνομία; Φαντάζεστε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπήρχε βομβιστική επίθεση στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και να μην έβγαζε η Ελληνική Αστυνομία μία γραμμή; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε έτσι την Ελληνική Αστυνομία;» σημείωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης και συμπλήρωσε:

«Δεν έχει βγει μία ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, μία λέξη, μία γραμμή και το μάθαμε από το indymedia. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Και απορείτε γιατί είναι η χώρα στη θέση 108 στην ελευθεροτυπία;. Περιμένουμε απαντήσεις. Γιατί η ΕΛΑΣ δεν έβγαλε μία ανακοίνωση, γιατί δεν ενημερώσατε τους δημοσιογράφους, την κοινωνία, τους πολίτες;».

Στην ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου στο indymedia, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «(…) αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Δημήτρη Κράνη στην περιοχή του Παπάγου, στις 9 Ιουλίου. Διαλέξαμε έναν υψηλά ιστάμενο με πλούσια καριέρα στο δικαστικό σώμα, που έφτασε να γίνει υφυπουργός δικαιοσύνης το 2019 και αποφασίσαμε να κάνουμε τον φόβο και δικό του βίωμα, μεταφέροντας τις εχθροπραξίες στην ήσυχη γειτονιά του. Προσέξαμε να περιορίσουμε την ισχύ του χτυπήματος στο βαθμό που δεν θα έθετε σε κίνδυνο τα δυο σκυλιά που κινούνται ελεύθερα στην αυλή του σπιτιού του, διότι δεν ενστερνιζόμαστε την λογική των παράπλευρων απωλειών. Θυσιάσαμε λοιπόν λίγη από την έκταση που θα έπαιρνε στο δημόσιο πεδίο μια μεγαλύτερη έκρηξη στέλνοντας ωστόσο σαφές μήνυμα στον ίδιο και στους συναδέλφους του. Η στιγμή της κρίσης θα έρθει και για αυτούς».

Οι συντάκτες του κειμένου έκλεισαν την ανάληψη ευθύνης ζητώντας την απελευθέρωση του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Μανώλης Δράκος