• 4 Αυγούστου, 2021

Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου: Κυβερνητικά στελέχη πίεζαν να δοθεί ψευδής εικόνα για την πανδημία

 Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου: Κυβερνητικά στελέχη πίεζαν να δοθεί ψευδής εικόνα για την πανδημία

Έκθετη παραμένει η κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας καθώς πληθαίνουν και οι φωνές για τα λάθη και τις αστοχίες της.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορωνοϊό».

Σοκ: Ασθενής βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο της Κατερίνης

Ο ίδιος χαρακτήρισε «μέγα λάθος», αυτή την προσπάθεια προσθέτοντας ότι το ίδιο έγινε και πέρσι. «Έγινε και το Πάσχα, με την περίφημη κουβέντα “Πάσχα στο χωριό”. Σαν να τελειώνουμε, που όλοι το θέλουμε, αλλά να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα είναι ό,τι πιο ανόητο υπάρχει».

Παράλληλα, ο Τ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι οι συστάσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων «ήταν πολύ πιο μακριά από το τελειώσαμε με τις μάσκες ή πολύ περισσότερο, πετάμε τις μάσκες, οι οποίες είναι σύμμαχος, ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν, δεν θα τις πετάξουμε».

«Κυριάρχησε αυτό το μήνυμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης, πολύ λανθασμένα και πληρώνουμε ένα μέρος αυτή την στιγμή» επεσήμανε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: avgi.gr