Αποκαλύψεις Τούσκετς για Μπάρτσα και Μέσι: “Αδειασε”… το αφεντικό του!

 Αποκαλύψεις Τούσκετς για Μπάρτσα και Μέσι: “Αδειασε”… το αφεντικό του!

Ο Τσαρλς Τούσκετς υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Μπαρτσελόνα πριν από την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του Μπαρτομέου στις 27 Οκτωβρίου. Σε ηλικία 32 ετών ήταν ήδη πρόεδρος της Cercle d’Economia, αργότερα ίδρυσε την Φιν Μπανγκ και, ως επιχειρηματίας, είναι ειδικός στη διαχείριση επενδύσεων και πρόεδρος της Mediolanum. 

Του Νίκου Βόπη

Το βιογραφικό του βεβαίωσε ότι θα ηγηθεί του συλλόγου σε ακραίες συνθήκες αφού έχασε τις εκλογές στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρκελώνης. Δεν χρειάστηκε σχεδόν ένας μήνας για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά του συλλόγου, να κηρύξουν εκλογές για τις 24 Ιανουαρίου και να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα της ομάδας, αφού συμφώνησαν με τους παίκτες για μια προσαρμογή μισθού 122 εκατομμυρίων σταθερών και 50 μεταβλητών, ένα αδύνατο σύμφωνο με τον Μπαρτομέου.

Κατάφερε να αντέξει στην πίεση των υποψηφίων προέδρων που τον ώθησαν να καλέσει τους εταίρους στις κάλπες χωρίς καθυστέρηση και προσπάθησε να κυβερνήσει ορθά τα τμήματα της Βαρκελώνης. Μέχρι που ο Μαραντόνα πέθανε και ο Τούσκετς έχασε το προνόμιο του “ανώνυμου” για να γίνει ο πρωταγωνιστής ως ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του Ζόσεπ Νούνιεζ, ο οποίος στα 27 είχε βάλει σκοπό την υπογραφή του απόλυτου “10”. 

Ο Τούσκετς ήταν ο άνθρωπος που είχε το κλειδί του Καμπ Νου και όταν ο “El Pelusa” έφτασε στη Βαρκελώνη ήταν ο χρηματοδότης που είχε επιτύχει την ακατόρθωτη έως εκείνη την περίοδο αποστολή να σώσει τον σύλλογο από την πτώχευση, περιμένοντας την αντικατάσταση του Μπαρτομέου. Ο Τούσκετς βγήκε στην επιφάνεια του για να μιλήσει στο Rac 1 και το SER την κρίσιμη κατάσταση του Μπαρτσελόνα και, όπως συνέβη με τον οικονομικό αντιπρόεδρο Χαβιέρ Φάους μίλησε για τον Λιονέλ Μέσσι. 

Με την απομάκρυνση του Μπαρτομέου, όσοι διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του συλλόγου τείνουν να αναφέρονται στον Μέσι από μια πολύ διαφορετική προοπτική από εκείνους που διαχειρίζονται την ομάδα, ειδικά όταν αναφέρονται στους μισθούς παικτών όπως ο Μέσσι – περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ακαθάριστα σύμφωνα με ορισμένους, είναι αυτά που καρπώνεται ο Αργεντινός.

«Από οικονομική άποψη, το καλοκαίρι θα είχε πουλήσει τον Μέσσι και αυτό θα ήταν ευχής έργον “, δήλωσε ο Τούσκετς στο Rac 1, αναφερόμενος στη στιγμή που ο πρόεδρος αρνήθηκε να διαπραγματευτεί την αποχώρηση του παίκτη αφού ζήτησε να φύγει από το κλαμπ μέσω ενός burofax που στάλθηκε στις νομικές υπηρεσίες της Μπάρτσα. Τα λόγια του προέδρου του Διευθυντή υπαινίχθησαν ότι η μεταγραφή του Μέσσι θα βοηθούσε στην εκκαθάριση ορισμένων λογαριασμών που είναι τώρα τρομακτικοί λόγω των επιπτώσεων του covid-19.

Ο Τούσκετς επεκτάθηκε στις εξηγήσεις του χωρίς να προσέχει οποιαδήποτε εταιρική στρατηγική, αλλά με προσωπική ιδιότητα και ως πρόεδρος. Διαβεβαίωσε ότι τον Ιανουάριο δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή των μισθών των παικτών – έχουν τη συλλογή των συμβολαίων χωρισμένη σε δύο κατηγορίες: μία τον Ιανουάριο και η άλλη τον Ιούλιο.

  • «Αναβλήθηκαν οι πληρωμές. Αλλά η συμφωνία που έχουμε με τους παίκτες μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε τη σεζόν χωρίς προβλήματα ταμειακών ροών». Και διευκρίνισε επίσης ότι ένα μέρος του σταδίου “πέφτει έξω” καθώς και ότι υπάρχουν τιμολόγια από το παραιτηθέν συμβούλιο που δεν θα υπογράψουν επειδή δεν τα βλέπουν καθαρά. “Δεν είναι καλά διατυπωμένες”, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι από το 2015 είναι πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του εποπτικού οργάνου των οικονομικών της Μπαρτσελόνα.

O Τούσκετς ήταν στη διοίκηση του Μπαρτομέου. Από την άλλη πλευρά, δεν μέτρησε τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν τα λόγια του για τον Μέσσι.

Ο προπονητής της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν τόνισε: «Αυτός που πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο Λιονέλ. Το καλύτερο για εμάς είναι να προσπαθούμε πάντα να έχουμε τους καλύτερους παίκτες”, είπε, αηδιασμένος από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά τις παρεμβάσεις του Νεϊμάρ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει την επόμενη σεζόν με τον Μέσσι και ο Τούσκετς ανέφερε:

  • ” Τα σχόλια που προέρχονται από έξω δεν με ενδιαφέρουν, αλλά αν προέρχονται από το κλαμπ δεν μας βοηθούν να έχουμε ηρεμία για να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα έξω λόγια αλλά από μέσα του είναι διαφορετικά. Δεν είναι απαραίτητο».

Σχετικά Άρθρα