• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Αποκαλύψεις “φωτιά”: Αστυνομικός απειλούσε μετανάστη για λογαριασμό επιχειρηματία (ηχητικό)

 Αποκαλύψεις “φωτιά”: Αστυνομικός απειλούσε μετανάστη για λογαριασμό επιχειρηματία (ηχητικό)

Περίεργες διασυνδέσεις του Α.Τ. Παιανίας με χονδρέμπορο προϊόντων κάρβουνου στον Ασπρόπυργο αποκαλύπτουν δύο τηλεφωνήματα που δέχτηκε τη Δευτέρα απολυμένος εργαζόμενος μετανάστης, λίγο καιρό μετά την καταγγελία που έκανε στην Επιθεώρηση Εργασίας για εργοδοτική αυθαιρεσία μαζί με άλλον απολυμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από την ΚΕΕΡΦΑ, ο εργοδότης τούς χρωστούσε δεδουλευμένα και κατέβαλε μειωμένα ένσημα. Στις 11 Μαρτίου τους απέλυσε επικαλούμενος τον κορονοϊό και είπε ότι θα τους τηλεφωνήσει, αν τους χρειαστεί.

Τέσσερις μέρες μετά, οι δύο απολυμένοι ξαναπήγαν στην επιχείρηση για να ζητήσουν δουλειά και είδαν ότι είχαν αντικατασταθεί από μετανάστες χωρίς χαρτιά, που πληρώνονταν μαύρα. Οι απολυμένοι ζήτησαν τον λόγο και συνέχιζαν να ζητούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ κατέφυγαν και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στο ένα τηλεφώνημα, βίντεο του οποίου δημοσιοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ, ο απολυμένος μετανάστης δέχεται στις 12.35 το μεσημέρι της Δευτέρας κλήση από αριθμό που ανήκει στο Α.Τ. Παιανίας. Ακούει κάποιον να του συστήνεται ως αστυνομικός. «Εσύ δεν θα ξαναπειράξεις τον κύριο Νίκο, κατάλαβες;», λέει ο αστυνομικός.

Με ύφος που θυμίζει ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη, απειλεί ότι θα πάει με το περιπολικό να του βάλει χειροπέδες και θα ενημερώσει τον διοικητή του Α.Τ. Ελευσίνας.

Στη διαμαρτυρία του απολυμένου ότι έχασε τη δουλειά του και ότι ο κύριος Νίκος έχει προσλάβει στη θέση του άλλους, χωρίς χαρτιά, ο αστυνομικός τού απαντάει ότι δεν τον ενδιαφέρει και να ψάξει αλλού δουλειά.

Λίγη ώρα μετά, στις 14.22, ο μετανάστης δέχεται κλήση από τον πρώην εργοδότη του (ο αριθμός τηλεφώνου βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας).

Στο τηλεφώνημα, το οποίο δημοσιοποιεί η «Εφ.Συν.», ο εργοδότης ζητά από τον απολυμένο επίμονα να του πει τη διεύθυνσή του, αλλιώς θα τη βρει η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, λίγη ώρα μετά το δεύτερο τηλεφώνημα, μόλις ο μετανάστης κατέβηκε από το λεωφορείο στην Ελευσίνα, τον πλησίασαν τέσσερις άγνωστοι, τον ρώτησαν το όνομά του και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο μετανάστης το έβαλε στα πόδια, ενώ ένας από τους μπράβους έτρεξε στο κατόπι του, χωρίς να τον προλάβει.

«Από πότε τόσο άνετα αστυνομικός αναλαμβάνει ρόλο ιδιωτικού μπράβου για λογαριασμό αφεντικών και εργοδοτών που αυθαιρετούν απροκάλυπτα; Στη Νέα Μανωλάδα τα αφεντικά είχαν τους δικούς τους ιδιωτικούς μπράβους για να επιβάλουν την εργοδοτική τρομοκρατία στα φραουλοχώραφα. Στην περίπτωση αυτή, το τι ακριβώς συμβαίνει το μαρτυρά η ηχογραφημένη συνομιλία», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ και ζητάει εξηγήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δράση του αστυνομικού με βάση το τηλεφώνημα. Πηγές του αρχηγείου της Αστυνομίας σημειώνουν στην «Εφ.Συν.» ότι για την υπόθεση γίνεται έρευνα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ