• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης Μιχάλης Αρβανίτης – Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Ηλιόπουλου, Μίχου

 Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης Μιχάλης Αρβανίτης – Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Ηλιόπουλου, Μίχου

Εκτός φυλακής θα βρεθεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι στην Πάτρα για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Προκειμένου να μπορέσει να περάσει το κατώφλι των φυλακών Δομοκού, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ωστόσο, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος. Υπενθυμίζεται, ότι στον Παναγιώτη Ηλιούπολο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών και στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλειας.

Σημειώνεται, ότι αίτηση αποφυλάκισης είχε υποβάλλει και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, η εκδίκαση της υπόθεσης του οποίου αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.