Από τις 5 τα ξημερώματα η μάχη των καναλιών τη νέα σεζόν- Οι μεταγραφές και τα νέα “δίδυμα” σε Σκάϊ, Ant1, Open, Mega

 Από τις 5 τα ξημερώματα η μάχη των καναλιών τη νέα σεζόν- Οι μεταγραφές και τα νέα “δίδυμα” σε Σκάϊ, Ant1, Open, Mega

H νέα τηλεοπτική σεζόν φαίνεται πως θα προσδιοριστεί από δύο βασικά χαρακτηριστικά ως προς την ενημέρωση: πρώτον, από την απουσία (για μία ακόμα χρονιά) ενημερωτικών πολιτικών εκπομπών στην βραδυνή ζώνη, κάτι που είχε αποφασιστεί αλλά εντείνεται με την ως φαίνεται απόφαση του πρωθυπουργού για μετάθεση των εκλογών για την άνοιξη του 2023, και, δεύτερον, από την ένταση του ανταγωνισμού στην πολύ πρωϊνή ζώνη- από τις 5 τα ξημερώματα.

Η επιτυχία της πρωϊνής εκπομπής του Mega με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, αναγκάζει και τα άλλα κανάλια να ξεκινού από πολύ νωρίς τις ενημερωτικές εκπομπές.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ant1 φαίνεται πως θα ρίξει στην μάχη το νέο του “απόκτημα”, την Μαρία Αναστασοπούλου (από τον Σκάϊ), η οποία στη συνέχεια θα γίνεται δίδυμο με τον αειθαλή Γιώργο Παπαδάκη που ανανέωσε το συμβόλαιό του, αφήνοντας να εννοηθεί πως σταδιακά (του χρόνου;) θα δώσει την σκυτάλη στην νεαρή αλλά αρκετά έμπειρη παρουσιάστρια.

Στο Open, μετά την αποχώρηση του Άκη Παυλόπουλου που οδεύει προς τον Σκάϊ, στις 5 το πρωί θα ξεκινούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μάνος Νιφλής και Χρύσα Φώσκολου (αποχωρεί από την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη), για να δίνουν την σκυτάλη στους Παναγιώτη Στάθη (που επίσης φεύγει από τον Ant1 και τους “Πρωϊνούς Τύπους”) και τον Δημήτρη Καμπουράκη που αποχώρησε από την εκπομπή του σαββατοκύριακου στον Σκάϊ και, τελικά, δεν θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ στα Χανιά.

Στον Αnt1, το σαββατοκύριακο θα βρίσκεται πια η Φαίη Μαυραγάνη (από το Open) και οι “Πρωϊνοί Τύπου”, όπως τους ξέραμε (Ρογκάκος-Στάθης), αποτελούν παρελθόν.

Ο Σκάϊ θα ξεκινά στις 5 το πρωί με τον Άκη Παυλόπουλο -πιθανώς με κάποια παρτενέρ- και στη συνέχεια θα γίνεται δίδυμο με τον Δημήτρη Οικονόμου.

Σεραφείμ Κοτρώτσος