• 13 Απριλίου, 2021

Από αρχές Απριλίου το self test – Πού θα είναι υποχρεωτικό

 Από αρχές Απριλίου το self test – Πού θα είναι υποχρεωτικό

Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπογράμμισε ότι θα είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή του τεστ εβδομαδιαίως σε ομάδες του πληθυσμού που σχετίζονται με το άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός, η μεταποίηση, η ναυτιλία – ακτοπλοΐα, τα δικαστήρια. Ως προς τα σχολεία, είπε ότι θα νομοθετηθεί το υποχρεωτικό τεστ για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

“Η σταδιακή επανεκκίνηση της δραστηριότητας συνοδεύεται από την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ” σημείωσε χαρακτηριστικά. Ως προς τις άλλες δραστηριότητες, όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα είναι προαιρετικά τα τεστ, ενώ επεσήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο τις πρώτες ημέρες να δοθεί προτεραιότητα στους έως 67 ετών.

Η διάθεση των τεστ θα γίνεται από τις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία, ενώ οι πολίτες θα δικαιούνται ένα τεστ ανά εβδομάδα. Θα λειτουργήσει, δε, πλατφόρμα για τη δήλωση των αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση θετικού τεστ, οι πολίτες θα κάνουν δωρεάν τεστ σε δημόσια δομή. Περισσότερες λεπτομέρειες για διάθεση των τεστ θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.