• 29 Νοεμβρίου, 2021

Απλήρωτοι Ασκούμενοι ΕΣΠΑ – Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Δικαιοσύνης

 Απλήρωτοι Ασκούμενοι ΕΣΠΑ – Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Δικαιοσύνης

Απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι οι ασκούμενοι νέοι δικηγόροι που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στα Δικαστήρια, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, «δεκάδες ασκούμενοι/ες συμμετέχουν και προσέρχονται στα Δικαστήρια καθημερινώς προκειμένου να προσφέρουν την εργασία τους, παραμένουν απλήρωτοι για το διάστημα αυτό…

Γιατί ο Τσίπρας αποφάσισε να απαντήσει άμεσα στο διάγγελμα Μητσοτάκη – Κριτική σημείο προς σημείο για τη διαχείριση της κρίσης

Η Ανακοίνωση της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στα Δικαστήρια χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ για ασκούμενους δικηγόρους εκκίνησε στα τέλη Αυγούστου του 2021, και ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν τοποθετηθεί και εργάζονται σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες.

Ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά εδώ και 2 και ½ μήνες και δεκάδες ασκούμενοι/ες συμμετέχουν και προσέρχονται στα Δικαστήρια καθημερινώς προκειμένου να προσφέρουν την εργασία τους, παραμένουν απλήρωτοι για το διάστημα αυτό. Οι ασκούμενοι ενημερώθηκαν πως οι πληρωμές τους θα γίνουν στις 13/12/2021, ήτοι πάνω από 100 ημέρες από την έναρξη της απασχόλησης τους. Επισημαίνεται πως στο διάστημα αυτό οφείλουν να καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Με βάση την σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και ασκουμένου, οι καταβολές επρόκειτο να πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση. Για τον λόγο αυτό και ενώ είχαμε ήδη επισημάνει τους κινδύνους καθυστερήσεων αποστείλαμε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ