• 22 Οκτωβρίου, 2021

Απίστευτη ανάρτηση Πορτοσάλτε: Αν είχαμε συνταγματικό Δικαστήριο θα ετίθετο θέμα λειτουργίας του ΚΚΕ

 Απίστευτη ανάρτηση Πορτοσάλτε: Αν είχαμε συνταγματικό Δικαστήριο θα ετίθετο θέμα λειτουργίας του ΚΚΕ

Ο Άρης Πορτοσάλτε (που όπως θυμίζει το topontiki.gr, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία Φύσσα, συμβούλευε τον Ηλία Κασιδιάρη «να προσέχετε να μη σας βάζουν στο στόμα τους»), σε ανάρτησή του φαίνεται να θέλει Συνταγματικό Δικαστήριο που θα έθετε ζήτημα νομιμότητας του ΚΚΕ.

«Εάν είχαμε Συνταγματικό Δικαστήριο είναι προφανές πως με την δήλωση Θ.Παφίλη, ως κεντρικού στελέχους του ΚΚΕ, που δεν αναγνωρίζει την αστική Δημοκρατία κ την Δικαιοσύνη θα ετίθετο θέμα λειτουργίας του κόμματος. Τραγωδία, τον 21ο αιώνα να είναι, ακόμη, κολλημένοι στην παρανομία…» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρεται σε φράση που ο Θανάσης Παφίλης είπε στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μεταξύ άλλων είπε ότι «Ούτε πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε σε αυτό που λέγεται αστική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Ωστόσο αυτό αποτελεί γνωστή και πάγια θέση του ΚΚΕ που αναφέρεται και στο καταστατικό του κόμματος και αφορά στον διακηρυγμένο στόχο των κομμουνιστών να αλλάξουν με επανάσταση την κοινωνία.