• 11 Μαΐου, 2021

Aπευθείας ανάθεση για 10 εκατ. self tests μετά το “φιάσκο” στον διαγωνισμό

 Aπευθείας ανάθεση για 10 εκατ. self tests μετά το “φιάσκο” στον διαγωνισμό

Σε ριζική αλλαγή στρατηγικής προχωρά η κυβέρνηση όσον αφορά στην προμήθεια των self tests μετά το φιάσκο με τον διαγωνισμό κατά τον οποίο μια εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη ενώ ακυρώθηκε και ο διαγωνισμός για την προμήθεια 10 εκατ. self tests. Έτσι πλέον η προμήθεια θα γίνεται με απευθείας ανάθεση.

Ενώ η κυβέρνηση προκήρυξε το διαγωνισμό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνται οι εν λόγω προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός, μετά και από προσφυγές που κατέθεσαν οι εταιρείες προμήθειας.

  • «Πρέπει να σας πω ότι θα προμηθευτούμε και ως κυβέρνηση πια, κεντρικά -με απευθείας διαπραγμάτευση και σε πολύ χαμηλή τιμή- έναν μεγάλο αριθμό self-test για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χρήση των εν λόγω τεστ ενέχει ρίσκο, το οποίο έλαβε η κυβέρνηση, καθώς και ότι με τα self test στην ουσία περνάει η ευθύνη στους πολίτες.

  • «Για μένα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία διότι περνάει τη σκυτάλη της υπευθυνότητας στον πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.