• 24 Νοεμβρίου, 2020

Απεργιακή κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ στις 26 Νοεμβρίου – Επανάληψη της σύγκρουσης ΚΚΕ-Χρυσοχοϊδη;

 Απεργιακή κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ στις 26 Νοεμβρίου – Επανάληψη της σύγκρουσης ΚΚΕ-Χρυσοχοϊδη;

Το ΠΑΜΕ καλεί τον κόσμο σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου που οργανώνουν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ζητούν… από τους πολίτες να μιλήσουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και να μην ανεχθεί τη φίμωση που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση ως προς τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας από την πανδημία και τη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθείται εν μέσω lockdown. Τονίζουν ότι η κυβέρνηση «παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες».

Xωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί εάν και πως θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση, το ΠΑΜΕ δίνει ουσιαστικά…νέο ραντεβού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την κυβέρνηση, καθώς θα δημιουργηθούν εκ των πραγμάτων συνθήκες για νέα διαταγή με απαγόρευση συναθροίσεων ή θα αξιοποιηθεί το υφισταμενο νομοθετικό πλαίσιο απαγορεύσεων που έχει θεσπιστεί.

Με το ΚΚΕ να θεωρεί πως κέρδισε τη μάχη κατά της επιχειρούμενης καταστολής εκ μέρους της κυβέρνησης, η συγκέντρωση της 26ης Νοεμβρίου θα δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις του Περισσού με το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου, απαιτώντας «μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού, επίταξη των δομών ιδιωτικής Υγείας, άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας».

Υπογραμμίζουν ότι είναι η κρίσιμη στιγμή για να βγει μπροστά ο ελληνικός και να μην ανεχτεί άλλο τη φίμωση που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και να του φορτώσει τις ευθύνες για τα ελλιπέστατα μέτρα κατά της πανδημίας, που έχουν οδηγήσει περισσότερους από 2.000 θανάτους αλλά και την παγίωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών εδώ και εβδομάδες.

Σχετικά με το προ ημερών όργιο αστυνομικής βίας στους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της παρά το όργιο καταστολής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος λαός, η πάλη των συνδικάτων έχουν τη δύναμη να βάλουν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για να ικανοποιηθούν κρίσιμες και επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες».

Το ΠΑΜΕ στέκεται στη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία, όπως το 10ωρο εργασίας, τους «μισθούς» των 200 ευρώ τον μήνα, τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών, την κατάργηση της Κυριακάτικής αργίας και την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αναλυτικά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου:

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού, επίταξη των δομών ιδιωτικής Υγείας, άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων. Η αποφασιστική στάση των συνδικάτων και των εργαζομένων που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ακύρωσε το σχεδιασμό της να βάλει στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της παρά το όργιο καταστολής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος λαός, η πάλη των συνδικάτων έχουν τη δύναμη να βάλουν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για να ικανοποιηθούν κρίσιμες και επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.

Σε αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας. Στις 25 Νοέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι της Ιταλίας, καθώς επίσης και οι συνάδελφοι μας στη Γαλλία στις 5 Δεκέμβρη οργανώνουν κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κλπ.

Ενώ δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν μπουκώσει όπως καταγγέλλουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ οι χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, η κυβέρνηση έχει την προσοχή της στραμμένη σε ότι της επιτάσσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους.

Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια που τους έχει δώσει ραβασάκι ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:

τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200 ευρώ μισθό
τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά
την κατάργηση της Κυριακής αργίας
την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους
τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών
Τα μέτρα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο «υποζύγιο» που θα τροφοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θέλει τα ταξικά συνδικάτα στον πάγο και γι’ αυτό:

προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων
επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία
παραδίδει το Μητρώο μελών στην κυβέρνηση και τους εργοδότες
επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας
Από την άλλη ενώ παίρνονται μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και η πανδημία θερίζει κόσμο, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συνυπογράφει πλήρως τα νομοσχέδια της Ν.Δ. και του ΣΕΒ. Ενώ στελέχη της έχουν φτάσει μέχρι και να τρομοκρατούν συνδικαλιστές για να μην παρθούν αποφάσεις για την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Άξιος ο μισθός τους!

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σηκώσουμε το βάρος της απάντησης σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Κανείς να μη μείνει έξω από αυτόν τον αγώνα. Τα συνδικάτα να βγούμε μπροστά.

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά. Το μήνυμα της Απεργίας να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Να οργανώσουμε αποφασιστικά την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι.

Διεκδικούμε

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
Έκτακτο Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης
Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες».